måndag 13 maj 2013

Ta det lugnt? Nix!

Det sägs att man ska ta det lugnt och inte springa snabbt eller långt efter att man sprungit tävling, en vecka för varje mil man tävlat. Den regeln följde jag sådär bra efter förra helgens Kungsholmen Runt... I torsdags sprang jag 7 + 3 km i marafart (totalt 19 km) och igår, söndag, sprang jag ett långpass på 34,5 km i 4:57-tempo. Nu behöver jag bara ta det lugnt en vecka till :)

5 kommentarer:

  1. Jag har också hört att regeln gäller för att ställa sig på startlinjen igen och prestera max på en tävling, inte för träning :-).

    Men det är nog bra att vänta ett tag. Annars kommer bara stressfrakturer och annat.....

    SvaraRadera
  2. En sak till.... Tycker du borde kunna springa 1:29 på en halvmara om du springer sub40 på Premiärmilen. Det borde gå... Du får prova igen lite senare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att jag borde klarat halvmaran på 1:29... Jag har inte bestämt säkert om jag ska springa Stockholm halvmarathon i höst, men det lutar nog åt att jag måste det.

      Radera
  3. En vecka för varje mil har jag inte hört förut, däremot lika många antal dagar som loppet är i miles vilket blir ungefär samma sak. Det där är bra träning för Stockholm du kör nu, kombinera det med att lyssna på vad kroppen säger så är det nog inga problem, jag har varit väldigt fräsch i kroppen efter Kungsholmen, sprang ändå hela fem pass i veckan men de flesta var av återhämtningskaraktär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är väl egentligen en dag per mile som jag också hört, jag översatte det bara till svenska förhållanden.
      Jag kände mig ganska sliten efter halvmaran i några dagar, men efter ett återhämtningspass i tisdags kände jag mig redo för lite måttlig kvalitet, och det känns verkligen som om den typen av pass gör gott inför maran.

      Radera